Lövestadbygdens Byalag, LBB

I vår samlingslokal, Kulan, det vita huset bredvid Kommungården, Mejerigatan 7,  finns många aktiviteter varje vecka, och det kan bli fler.

Det finns ett mötesrum på ovanvåningen, för kurser eller om man vill prata ifred. Där står också en enkel symaskin om någon vill laga något eller sy upp gardiner. Det finns lite tyg, lite tråd och enklare utrustning.

Det finns ett rum med småbord för spel och leksaker, musikrum med nyligen stämt piano och ett stort tomt rum för yoga, filmvisning eller bordtennis.

På fredagar träffas vi ibland och lagar mat tillsammans, datum kommer på Fb eller på startsidan. Man anmäler sig i förväg och någon tar på sig att handla. Vi träffas kl 18 för att laga maten och duka, ca kl 19 är det förhoppningsvis klart, hann man inte hjälpa till med maten finns alltid disken kvar. Man betalar självkostnadspris för maten.

Medlem

För att delta i aktiviteterna på Kulan eller i Östra Färshallen ska man vara medlem i LBB, det finns en försäkring kopplad till medlemskapet. Barn under tio år deltar tillsammans med förälder eller annan vuxen.  Ungdomar mellan 10-18 år kan bli medlem utan kostnad.

Du blir medlem genom att betala in 100kr/år för vuxna till bankgiro 870-4041, eller Swisha 123 421 32 29. Familjens barn går med gratis. Glöm inte att skriva namn och mejladress. Gärna även telefonnummer och postadress.

Du får information i medlemsbrev via mejl eller på Facebook.

Integritetspolicy, GDPR

Veckoaktiviteter

Motionsbadminton

På tisdag kvällar från kl 19.30 – 22.00 i Östra Färshallen. Hallen är tillgänglig från 25 augusti 2020. Start vecka 39, 22 september.
En gratis aktivitet för alla medlemmar. Ta med eget rack och boll! Det finns 5 badmintonbanor. För mer info, ta kontakt med David Jarvis eller Jana Jarvis Björnberg. Facebook-gruppen Lövestadbygdens Byalag eller ring 0702-72 31 39

Iyengaryoga

På tisdagar kl 18:30-20:00 med med Karin Sundén.
I Iyengaryoga fokuserar man på att utföra positionerna på ett anatomiskt och fysiologiskt hälsosamt sätt. Passar den som har problem med tex knä eller rygg då den ger hjälp till självhjälp. Passen är på 1 tim 30 min och vi börjar 18:30. Kostnad 120kr/gång, betalas på plats.
Mejerigatan 5, på Kulan. Välkomna!

Stickcafé

Vi träffas på Kulan på onsdagar kl 15. Ta med någon form av handarbete, vi löser knutar och pratar samtidigt.

Motorträffar

Lövestads Motorklubb, en del av Lövestadbygdens Byalag.

När vi träffas så lär vi oss av varandra om allt inom motorvärlden. Vårt kontaktnät innehåller folk som har gjort det mesta på ett fordon. Är du intresserad av att utvidga dina kunskaper om fordon så är du varmt välkommen att komma ner och hälsa på. Kontaktperson Fredrik Sunnemalm 070-598 20 19.

Innebandy

Kom och spela innebandy med brandmännen från Lövestads brandkår. På torsdagar kl 20.00-22.00 spelar brandmännen bandy i hallen, medlemmar i byalaget är välkomna att delta i lagen.

Obs. ta med egen klubba. (Från 16 år).

Aktiv fredag, för barn och unga.

Fredagar har vi hela Östra Färshallen kl16.00 -18.00 och halva 18.00 -19.00 Aktiviteterna varierar efter intresse, man har chans att testa olika sporter, spel och aktiviteter. Läs mer på I love Lövestad på Facebook.

Ta kontakt med David Jarvis eller Jana Jarvis Björnberg. Läs det senaste på ”I love Lövestad” på Facebook.

Kundaliniyoga – Paus kommer igång senare!

Söndagar klockan 9.30 – 11.00 är det Kundalini yoga med Daiga. Alla nivåer är välkomna. Yogan är utformad för att ge både fysisk och psykisk balans och stabilitet. Vi arbetar med att stärka nervsystemet och rena kroppens energikanaler. Vi bygger muskler och fokus runt rygg, mage och ben. Ta med underlag som ej glider t.ex. yogamatta eller fårskinn och en filt och kanske en varm tröja.
Ingen förkunskap behövs. Du kan hoppa in när som helst under terminen. Begränsat antal platser. Kom gärna i god tid.
Kostnad:
LBB-medlem 2 kryss i aktivitetskort, 60kr
Utan aktivitetskort 70kr


Lövestad Bokcirkel

Vi träffas på Kulan, var femte vecka för att diskutera en bok vi har läst, fikar lite och bestämmer nästa bok. Boken ska finnas i pocket eller vara tillgänglig på biblioteket. Kontakta Pia Åhman, 0739-414191 eller pia@gimlelund.se om du vill vara med.

På Kulan finns det en bokhylla där man kan låna en bok att läsa eller ställa en ifrån sig som man redan har läst och vill ge vidare till någon annan.

Byalaget

LBB anordnar många aktiviteter i byn, det får gärna bli fler! Vår – och Höstmarknaden, valborgsfirande, nationaldagsfirande, halloween, Österlen lyser och julfest för barnen mm.
LBB fortsätter med veckoaktiviteter och ser gärna fler aktiviteter med nya ledare.
Har du några aktivitetsförslag eller kursförslag? Kontakta någon i styrelsen.
Vi behöver dig för att hålla föreningen levande! Vi behöver din hjälp att ställa upp någon timme så att aktiviteterna kan fortsätta och kanske bli flera. Du behövs för att låsa upp dörrar, ta fram utrustning, stänga och låsa. Du kan ensam ta hand om en aktivitet eller så kan ni vara några stycken som hjälps åt. Det krävs inte någon stor insats, ca 2–3 ggr/termin/pers om man är flera. Vill du, så vänligen kontakta någon i styrelsen. Ta gärna kontakt: byalaget@lovestad.se

Stadgar

Styrelse 2021

Ordförande: Pia Åhman, 0739-41 41 91

Kassör: Kim Anvin

Ledamöter: Jan Michael Rynning

Barbro Johansson

Jón Leifsson

Conny Persson

Fredrik Sunnerman

Eva Jonasson

Catarina Ringberg

Supleant:     Jörgen Nilsson

Valberedning: Christer Johansson och Lars-Inge Jonassson