Lövestadbygdens Byalag, LBB

I vår samlingslokal, Kulan, det vita huset bredvid Kommungården, Mejerigatan 7,  finns många aktiviteter varje vecka, och det kan bli fler.

Det finns ett mötesrum på ovanvåningen, för kurser eller om man vill prata ifred. Där står också en enkel symaskin om någon vill laga något eller sy upp gardiner. Det finns lite tyg, lite tråd och enklare utrustning. Köp mer hos Maja Mångsidig, om det tar slut!

Det finns ett rum med småbord för spel och leksaker, musikrum med nyligen stämt piano och ett stort tomt rum för yoga eller bordtennis.

På fredagar träffas vi ibland och lagar mat tillsammans, datum kommer på Fb eller på startsidan. Man anmäler sig i förväg och någon tar på sig att handla. Vi träffas kl 18 för att laga maten och duka, ca kl 19 är det förhoppningsvis klart, hann man inte hjälpa till med maten finns alltid disken kvar. Man betalar självkostnadspris för maten.

Medlem

För att delta i aktiviteterna på Kulan ska man vara medlem i LBB, det finns en försäkring kopplad till medlemskapet. Barn under tio år deltar tillsammans med förälder eller annan vuxen.  Ungdomar mellan 10-18 år kan bli medlem utan kostnad.

Du blir medlem genom att betala in 100kr/år för vuxna till bankgiro 870-4041, eller Swisha 123 421 32 29. Familjens barn går med gratis. Glöm inte att skriva namn och mailadress. Gärna även telefonnummer och postadress.

Du får information i medlemsbrev via mail eller på Facebook.

Integritetspolicy, GDPR

Veckoaktiviteter

 

 

Labba i Lövestad

 På tisdagar kl 16-19 är det elektroniklabb på Kommungården. Labba i Lövestad är ett elektronik och mekatroniklab för alla åldrar (10+ år) som vill prova på att leka med datorer, elektronik, och mekatronik. Läs mer om Labba i Lövestad

 

Motionsbadminton

På tisdag kväll från kl 19-21 i Östra Färshallen.
En gratis aktivitet för alla medlemmar. Ta med eget rack och boll! Det finns 5 badmintonbanor. För mer info, se Facebook-gruppen Lövestadbygdens Byalag eller ring 0702-72 31 39

Vi har tillgång till hallen från den 21 augusti 2018,

 

 

Läxläsning, studier och KULonsdag

På onsdagar är det KUL onsdag med fika, några spelar biljard eller spelar dart. Någon kan handarbeta eller få hjälp med studier eller läxor. Philip Witt studerar till lärare, är ursprungligen från England bor nu i Lövestad. Philip hjälper till med natur– och samhällsvetenskapliga ämnen samt engelska, tyska, matematik upp till C och även SFI stöttning.

 

Iyengaryoga

På onsdagar kl 18:30-20:00 med med Karin Sundén.
I Iyengaryoga fokuserar man på att utföra positionerna på ett anatomiskt och fysiologiskt hälsosamt sätt. Passar den som har problem med tex knä eller rygg då den ger hjälp till självhjälp. Passen är på 1 tim 30 min och vi börjar 18:30. Pris 100kr/gång, betalas på plats. Medlemskap i LBB krävs.
Startar 9 januari 2019, välkomna!

Iyengaryogan på onsdagar har uppehåll till slutet av februari då yogi Karin är på vidareutbildning 🙏

 

Motorträffar

Lövestads Motorklubb, en del av Lövestadbygdens Byalag.

När vi träffas så lär vi oss av varandra om allt inom motorvärlden. Vårt kontaktnät innehåller folk som har gjort det mesta på ett fordon. Är du intresserad av att utvidga dina kunskaper om fordon så är du varmt välkommen att komma ner och hälsa på. Vi träffas på torsdagar 18-20 nere på Kulan (Mejerigatan 7) vid kommungården i Lövestad.

Dansa Nia? Om det blir fler deltagare kan det fortsätta våren 2019!

På torsdagar  kl 19.00 – ca 20.00 på Kulan

Flödande och mjukt, kraftfullt och stärkande, rytmiskt och svettigt, meditativt och stilla
Nia är kontakt med dig själv och din kropp, dynamik, helhet och läkning – och mest av allt Rörelseglädje! Nia (Neuromuscular Integrated Action) har skapats i USA, Maria Johansson leder våra pass i Lövestad.
I Nia möts öst och väst i en variationsrik träningsform inspirerad av:
Dans – glädje, form och frihet, uttrycksfullhet, kreativitet.
Kampsport – distinkta rörelser, kraft, fokus, balans.
Tekniker för kroppsmedvetenhet – närvaro, läkning, stillhet, andning.

Nia är en allsidig träning, ha mjuka kläder och var gärna barfota.

För medlemmar i byalaget blir det tio gånger under hösten 2018. Det kostar det 1000/person för hela kursen. Ta med ett barn gratis! Har du fler barn som vill vara med kostar det 20kr/gång för varje barn. Ungdomar mellan 14-18 år kan gå alla gångerna för 400kr.

Kan du bara några tillfällen finns möjlighet att gå för 130kr per gång.

 

 

 

 

Motionstennis

På torsdagar kl 20.00– senast kl 22.00 i Östra Färshallen kan alla medlemmar spela tennis gratis.

Ta med eget rack och boll! Det finns 1 tennisbana. För mer info, se Facebook-gruppen Lövestad tennis club.

 

 

 

Ännu en medlemsaktivitet, tennis på fredagar först för bar och unga senare för alla åldrar:

 

Kundaliniyoga
Söndagar klockan 9.30 – 11.00 är det Kundalini yoga med Daiga. Alla nivåer är välkomna. Yogan är utformad för att ge både fysisk och psykisk balans och stabilitet. Vi arbetar med att stärka nervsystemet och rena kroppens energikanaler. Vi bygger muskler och fokus runt rygg, mage och ben. Ta med underlag som ej glider t.ex. yogamatta eller fårskinn och en filt och kanske en varm tröja.
Ingen förkunskap behövs. Du kan hoppa in när som helst under terminen. Begränsat antal platser. Kom gärna i god tid.
Kostnad:
LBB-medlem 2 kryss i aktivitetskort, 60kr
Utan aktivitetskort 70kr

Familjegympa

På söndagar kl 10.30 – 11.30 i Östra Färshallen för barn mellan 2-6 år, tillsammans med minst en vuxen. Det handlar om lek, redskap och kroppsuppfattning. Familjegympan är gratis för alla barn, men minst en förälder måste vara medlem i byalaget. Medlemskap kostar 100kr per år och kan lösas på plats. Startar 20 januari 2019.

 

 

Lövestad Bokcirkel

Vi träffas på Kulan, var femte vecka för att diskutera en bok vi har läst, fikar lite och bestämmer nästa bok. Boken ska finnas i pocket eller vara tillgänglig på biblioteket.

Kontakta Pia Åhman, 0739-414191 eller pia@gimlelund.se om du vill vara med.

På Kulan finns det en bokhylla där man kan låna en bok att läsa eller ställa en ifrån sig som man redan har läst och vill ge vidare till någon annan.

 

 

 

 

Nerfkrig – uppehåll, det behövs ledare!
För alla som vill i åldern 9–14 år .
Obs! Kan ställas in eller flyttas till annan dag/tid!
För mer info, se Facebook-gruppen Nerf krig i Östrafärshallen

LBB anordnar många aktiviteter i byn, det får gärna bli fler! Vår – och Höstmarknaden, valborgsfirande, nationaldagsfirande, halloween, Österlen lyser och julfest för barnen mm.
LBB fortsätter med veckoaktiviteter och ser gärna fler aktiviteter med nya ledare.
Har du några aktivitetsförslag eller kursförslag? Kontakta någon i styrelsen.
Vi behöver dig för att hålla föreningen levande! Vi behöver din hjälp att ställa upp någon timme så att aktiviteterna kan fortsätta och kanske bli flera. Du behövs för att låsa upp dörrar, ta fram utrustning, stänga och låsa. Du kan ensam ta hand om en aktivitet eller så kan ni vara några stycken som hjälps åt. Det krävs inte någon stor insats, ca 2–3 ggr/termin/pers om man är flera. Vill du, så vänligen kontakta någon i styrelsen. Ta gärna kontakt: byalaget@lovestad.se

Verksamhetsplan 2018

Veckoaktiviteterna fortsätter, vi hoppas på fler aktiviteter för våra medlemmar med nya ledare.

Vi vill gärna använda Kulan ännu mer, det fortsätter att finnas läxhjälp/studiehjälp, träffas och fika, spela biljard, bokklubb, två olika pass med yoga, labba med elektronik och det finns ett piano.
Vi träffas och lagar mat tillsammans några gånger per månad, man betalar självkostnadspris.

Byalaget har tillgång till idrottshallen två kvällar och på söndagsförmiddagen. Badminton, Niadans och tennis fortsätter. Under sommaren blir det motionssimning på badet. Gärna fler träningsformer, men det behövs ledare.

Marknadsplatsen kommer att förnyas, kommunen planerar att genomföra arbetet 2018-2019. Vi hoppas kunna genomföra både vår- och höstmarknaden som planerat men det kan innebära förändringar.
Vi behöver någon ny som har kontakt med knallarna, skickar inbjudan och faktura, placerar in dem på rätt plats.

Även 2018 hoppas vi kunna fira Valborg, Nationaldag, Österlen lyser, Halloween och ha julfest.

Containrarna ska målas och inredningen ska anpassas med hyllor och förvaring.
Växter vid infartsskyltarna och förbättringar av stolpar och skyltar planeras.
De historiska skyltarna på husen ska ses över och en del bytas ut.

 

 

Vi är en politiskt och religiöst obunden ideell förening, grundad 2012-03-25. Syftet är att verka för Lövestads historia och dess utveckling. Föreningens verksamhet skall bedrivas så att det utvecklar människor positivt såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt. Föreningens strävan skall vara att främja aktiviteter för alla intressen och alla åldrar. Styrelsen skall se till att bidrag rättvist föredelas till aktiviteter inom flera intresseområden. Föreningen skall samarbeta med andra föreningar och enskilda. Föreningen åtar sig att följa Sjöbo Kommuns alkohol- och drogpolicy.

Vad har hänt under 2017?

Verksamhetsberättelse för 2017

Under året har 8 styrelsemöten hållits.
Kulan har renoverats och vi hade stor invigning med öppet hus. Den fungerar nu som samlingsplats för byalagets medlemmar.

Hemsidan har fått nytt utseende och kan läsas från telefon, plattor och dator.

Vi hade ett möte med polisen, för att förebygga brott och startade en grannsamverkansgrupp.
I samarbete med Färs Riksteaterförening arrangerade vi en teaterföreställning, med Carina Molander.

En vårmarknad med inriktning mot hantverk och höstmarknad med lantbruksinriktning har genomförts även i år. Containrarna, för förvaring av materialet till marknaden är på plats uppe vid loppisladan.
Byalaget har fört en dialog med kommunen om den fortsatta utformningen av marknadsplatsen.

Flaggan har hissats och vi har ordnat aktiviteter runt Valborgsmässoafton, Nationaldagen, Halloween, Österlen lyser och en välbesökt julfest för stora och små. Under julfesten anordnades ett lotteri, vinsten på ca 1000kr gick till SOS barnbyar.
En stor medlemsfest gick av stapeln på Kommungården. Därefter har vi haft tre mindre men välbesökta After work/Äntligen fredag på Kulan.

I veckorna under terminstid har det funnits regelbundna aktiviteter, badminton, elektronik labb, två typer av yoga, läxhjälp/studiehjälp, Niadans, bokklubb, fika tillsammans, biljard och familjegymnastik. Under sommarn har det funnits motionssimning på badet.

Byalaget har hand om det praktiska runt uthyrningen av Kommungården.
Det finns ny belysning på de tre infartsskyltarna.