Labba i Lövestad

Labba i Lövestad har paus tills vidare!

Labba i Lövestad

Labba i Lövestad sätter igång igen den 22:a Januari.

Labba i Lövestad träffas på tisdagar kl. 16-19 på kommungården i Lövestad.

Flera har haft önskemål att få lära sig om nätverk med mikrodatorer. Under våren kommer vi att titta på vilka olika sätt man kan kommunicera mellan två (eller flera) enheter. Bland annat kan vi titta på 2,4Ghz trådlös kommunikation, CAN bus, WiFi med TCP/IP, spi, i2c, och bluetooth.
Vi har fått in en STM32 mikrodator som använder en snabbare processor än Arduino. Den har en 32-bitars processor istället för Arduinons 16-bitars samt en hel del inbyggda funktioner.

 Det verkar som om det kommer bli det vanliga gänget med yngre tjejer och äldre herrar. Naturligtvis är killar och äldre damer också välkomna att prova på. Som tidigare så är det öppet för alla åldrar 10 och upp. Man behöver bara ett intresse att prova och leka.

Som tidigare så kör vi bara med svagström och låga amperer. Vi använder oss av diagram istället för kopplingsscheman för att göra det enkelt att lära sig.
Som tidigare finns det tre stycken äldre datorer man kan låna om man inte har egen laptop att använda. Det finns tillgång till olika elektronikkomponenter att experimentera med, och olika exempel att följa.

Labba i Lövestad är ett elektronik och mekatroniklab för alla åldrar (10+ år) som vill prova på att leka med datorer, elektronik, och mekatronik. Naturligtvis är både pojkar och flickor är välkomna.
Vi har tillgång till mikrokontroller och massa spännande sensorer och annan elektronik som vi laborerar med. Att prova på i labbet är gratis! Man behöver bara ta med sin fantasi och nyfikenhet.
Vi håller oss till max 12v. De mesta av elektroniken körs på 3,3V eller 5V.Då och då håller vi demonteringsdagar då vi plockar isär gammal elektronik och mekanik för att se hur de fungerar och vad vi kan hitta för spännande komponenter. Folk som har gammal elektronik och mindre mekanik kan donera dessa till Labba i Lövestad.
Labba i Lövestad använder sig varken av kopplingsscheman eller knepiga matematiska formler för att lära ut elektronik och programmering. Vi använder oss istället av praktisk erfarenhet och experiment för att väcka intresse och vidare lära sig.Vi träffas på Kulan (bredvid kommungården) tisdagar kl 16-19. Avvikande dagar läggs ut på denna sidan och i Facebook grupperna Labba i Lövestad och I Love Lövestad. Från 16:00 till ungefär 17:30 så är det labbning som vanligt. Vi har pärmen med projekt och hjälp att programmera och koppla har prioritet. Efter det så prioriterar vi lite mer djupgående hjälp med att felsöka sina egna projekt, programkod, eller om man vill diskutera lite mer komplicerade problemställningar.
Labba i Lövestad är en ideell verksamhet som startades och drivs av Erik Noreke. Verksamheten har varit igång sedan 2015 och målet är att introducera individer och uppmuntra intresse i elektronik, programmering och teknik. Grundreglerna är enkla: Ha roligt, Respektera varandra och varandras projekt, och Fråga om det är något man inte vet eller förstår.För mer information kontakta Erik Noreke:
Email: erik.noreke@gmail.com
Tel: 0417 211 20