Lövestadbygdens Byalag, LBB

I vår samlingslokal, Kulan, det vita huset bredvid Kommungården, Mejerigatan 7,  finns många aktiviteter varje vecka, och det kan bli fler.

Det finns ett mötesrum på ovanvåningen, för kurser eller om man vill prata ifred. Där står också en enkel symaskin om någon vill laga något eller sy upp gardiner. Det finns lite tyg, lite tråd och enklare utrustning.

Det finns ett rum med småbord för spel och leksaker, musikrum med nyligen stämt piano och ett stort tomt rum för yoga, filmvisning eller bordtennis.

På fredagar träffas vi ibland och lagar mat tillsammans, datum kommer på Fb eller på startsidan. Man anmäler sig i förväg och någon tar på sig att handla. Vi träffas kl 18 för att laga maten och duka, ca kl 19 är det förhoppningsvis klart, hann man inte hjälpa till med maten finns alltid disken kvar. Man betalar självkostnadspris för maten.

Medlem

För att delta i aktiviteterna på Kulan eller i Östra Färshallen ska man vara medlem i LBB, det finns en försäkring kopplad till medlemskapet. Barn under tio år deltar tillsammans med förälder eller annan vuxen.  Ungdomar mellan 10-18 år kan bli medlem utan kostnad.

Du blir medlem genom att betala in 100kr/år för vuxna till bankgiro 870-4041, eller Swisha 123 421 32 29. Familjens barn går med gratis. Glöm inte att skriva namn och mejladress. Gärna även telefonnummer och postadress.

Du får information i medlemsbrev via mejl eller på Facebook.

Integritetspolicy, GDPR

Veckoaktiviteter

Canasta

På tisdagar kl 12.45 – 16 spelas det kort på Kulan.  Fler spelare är hjärtligt välkomna.

Vi bestämmer gemensamt vem som tar med kaffe och vem som tar med fikabröd. Kontakt sinsemellan sker måndag kväll så vi vet hur många som kommer. Ta kontakt med Tina Mullin 0703-340817.

Motionsbadminton

På tisdag kvällar från kl 19.30 – 22.00 i Östra Färshallen. 
En gratis aktivitet för alla medlemmar. Ta med eget rack och boll! Det finns 5 badmintonbanor. För mer info, ta kontakt med David Jarvis eller Jana Jarvis Björnberg. Facebook-gruppen Lövestadbygdens Byalag eller ring 0702-72 31 39

Iyengaryoga

På tisdagar kl 18:30-20:00 med med Karin Sundén.
I Iyengaryoga fokuserar man på att utföra positionerna på ett anatomiskt och fysiologiskt hälsosamt sätt. Passar den som har problem med tex knä eller rygg då den ger hjälp till självhjälp. Passen är på 1 tim 30 min och vi börjar 18:30. Kostnad 120kr/gång, betalas på plats. Kontakt Karin Annersten karin.annersten@med.lu.se
Mejerigatan 5, på Kulan. Välkomna!

Kul på Kulan

Onsdagar kl 17.00 – 20.00 träffas  barn och ungdomar på Kulan. Man kan spela biljard, dansa, titta på film eller pyssla, ibland blir det bakning. Det finns toast, godis och något att dricka till försäljning- Minst två föräldrar har ansvaret varje gång, fler föräldrar är välkomna. Start 24 augusti med vattenkrig!

Innebandy

Kom och spela innebandy med brandmännen från Lövestads brandkår. På torsdagar kl 19.15-22.00 spelar brandmännen och medlemmar i byalaget blandade lag. Ta med egen klubba. (Från 16 år).

Aktiv fredag, för barn och unga.

Fredagar har vi hela Östra Färshallen kl18.00 – 20.00. Aktiviteterna varierar efter intresse, man har chans att testa olika sporter, spel och aktiviteter. Läs mer på I love Lövestad på Facebook.

Ta kontakt med Linn Olsson eller Johannes Frennesson. Läs det senaste på ”I love Lövestad” på Facebook.

Lövestad Bokcirkel

Vi träffas på Kulan, var femte vecka för att diskutera en bok vi har läst, fikar lite och bestämmer nästa bok. Boken ska finnas i pocket eller vara tillgänglig på biblioteket. Kontakta Pia Åhman, 0739-414191 eller piaahman@gmail.com om du vill vara med.

På Kulan finns det en bokhylla där man kan låna en bok att läsa eller ställa en ifrån sig som man redan har läst och vill ge vidare till någon annan.

Byalaget

LBB anordnar många aktiviteter i byn, det får gärna bli fler! Vår – och Höstmarknaden, valborgsfirande, nationaldagsfirande, halloween, Österlen lyser och julfest för barnen mm.
LBB fortsätter med veckoaktiviteter och ser gärna fler aktiviteter med nya ledare.
Har du några aktivitetsförslag eller kursförslag? Kontakta någon i styrelsen.
Vi behöver dig för att hålla föreningen levande! Vi behöver din hjälp att ställa upp någon timme så att aktiviteterna kan fortsätta och kanske bli flera. Du behövs för att låsa upp dörrar, ta fram utrustning, stänga och låsa. Du kan ensam ta hand om en aktivitet eller så kan ni vara några stycken som hjälps åt. Det krävs inte någon stor insats, ca 2–3 ggr/termin/pers om man är flera. Vill du, så vänligen kontakta någon i styrelsen. Ta gärna kontakt: byalaget@lovestad.se

Stadgar

Styrelse 2022

Ordförande: Pia Åhman, 0739-41 41 91

Kassör: Kim Anvin

Ledamöter: Jan Michael Rynning

Linn Olsson

Katti Johansson

Jón Leifsson

Conny Persson

Fredrik Sunneman

Eva Jonasson

Catarina Ringberg

Valberedning: Lars-Inge Jonassson och Jörgen Nilsson